Back to (the new) normal?

Gepubliceerd op 12 juni 2020 om 16:25

12 juni 2020, even een weekje er tussenuit op de manier waarop nu vakantie mogelijk is; in eigen land. Langzaam maar zeker begint alles weer een beetje in een normaal ritme te komen. Zo ook bij JL Entertainment. Een perfect moment om even terug te kijken op de afgelopen tijd, maar ook naar de komende tijd. Dat we terug gaan naar de normale situatie zoals we hem allemaal kende…. Die kans schat ik wel heel klein in.

 

14 maart 2020, had ik mijn laatste opdracht in het “oude” normaal. Een VR Dining (opdrachtgever; Uitjesbureau). Helemaal het “oude” normaal kan ik het misschien niet noemen, maar het kwam er heel dichtbij. Ik kon geen handen schudden met de klant en moest de spullen iets vaker schoonmaken, maar er konden nog wel meer dan 30 personen in een ruimte zijn en van 1,5m afstand was nog geen sprake. Toch was niemand helemaal gerust over de situatie die ging komen… Dat gevoel klopte dan ook zeer zeker. 2 dagen later werd bekend dat we in Nederland gingen draaien in een “intelligente lock-down”.

 

De “Corona-situatie” zorgde voor onrust in het hele land en dat was voelbaar aan alles. Opdrachtgevers zaten met de handen in het haar, de ene na de andere annulering kreeg ik binnen en iedereen moest dit machteloos accepteren. Van een volle agenda ging ik naar een compleet lege agenda. Een positieve kant is dan natuurlijk wel dat je dingen kunt gaan doen waar je normaal geen tijd voor hebt, kijk bijvoorbeeld al naar deze website. Zonder corona, had ik hier in ieder geval geen tijd voor gehad. JL entertainment groeide ondanks dat de maatschappij stil stond.

 

Creativiteit kan je dan ook zeker niet stoppen en ik wilde ook niet thuis zitten en niks doen. De online games waren geboren en het liep als een trein. Vooral het “Online Weerwolven” was een doorslaand succes. Meerdere avonden op rij heb ik enthousiaste spelers van achter hun computer gezien om even de gehele situatie te vergeten, om even weer plezier te hebben. Iedereen lekker met een hapje en een drankje een ouderwets gezellige spelletjesavond die paste binnen de situatie waar we ons in bevonden. Ik kijk daar dan ook zeer zeker met trots op terug.

 

Nu langzaam merk ik dat de vraag naar “online games” afneemt, maar het is niet meer helemaal weg te denken. De “corona-situatie” laat uiteraard ook zijn sporen na en dan heb ik het vooral over de positieve sporen. Mensen werken meer thuis, want dat blijkt toch wel makkelijk en goed te werken! Het scheelt een hoop reistijd en reiskosten. Dit is dan ook de manier waarop ik er op terug kijk. JL Entertainment is door de “corona-situatie” gegroeid en in die flow wil ik graag door. Online games blijven in het aanbod. Of iemand nu een vaste game zoals “crazy 88”, een “Online-Pubquiz” of “Online Weerwolven” wil spelen, ik doe het met plezier.  Ook online games op maat zijn mogelijk, volledig ontworpen voor en met de klant.

 

Ik begon dit bericht met een vraag; Back to (the new) normal? ik denk dat we deze vraag kunnen beantwoord met een nieuwe vraag; willen we volledig terug naar het oude normaal? Ik hoop dat iedereen een beetje van positiviteit in zichzelf of met hulp van anderen kan vinden. Want terug naar het oude normaal hoeft van mij niet, de corona-situatie heeft veel negativiteit met zich mee gebracht maar dat wil niet zeggen dat we dit niet in ons voordeel kunnen gebruiken. Laten we genieten van het leven, want een ding is duidelijk geworden; het leven is te kort om er met de pakken bij neer te gaan zitten.

 

JL Entertainment kijk vol goede moed naar de komende tijd en ik hoop u ook!

 

John Litjes

Eigenaar JL Entertainment

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.